Beveilig je huis

Vaak worden inbraken gepleegd door gelegenheidsdieven. Je kunt zelf al heel wat stappen ondernemen om de dief geen kans te geven door je woning aan de binnen- en buitenkant goed te beveiligen. Laat verder ook geen waardevolle spullen rondslingeren. Lees hieronder hoe je dat kunt doen.

Beveiliging om het huis
Beveiliging aan het huis
Beveiliging in het huis

Beveiliging om het huis


Gebruik de aanwezige buitenverlichting. Bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar die automatisch aangaat zodra het donker wordt. Laat als je ‘s avonds niet thuis bent binnen wat licht branden.

Heb je een functie die doet alsof iemand thuis is wanneer je je woning een tijdje alleen achterlaat? Met een druk op de knop of je smartphone activeer je de aanwezigheidssimulatie: op vaste tijdstippen gaan je rolluiken omhoog en naar beneden, je zonwering past zich aan, je verlichting springt in bepaalde kamers aan en uit en nog zo veel meer. Zo lijkt het alsof iemand thuis is en blijven inbrekers van je woning weg.

 

Goed contact met buren en buurtbewoners is van belang. Maak afspraken met de buren om een oogje in het zeil te houden. Zeker wanneer je met vakantie gaat of langdurig afwezig bent.

 

Leg geen ladders of ander klimmateriaal voor het grijpen. Een inbreker is zo bij uw (openstaande) raam op de eerste verdieping. inbreker_klimt_op_dak_square

Beveiliging aan het huis

 

Met getest en goedgekeurd hang- en sluitwerk en inbraakwerende deuren en poorten valt of staat de inbraakveiligheid van je woning. Waar moet u dan nog verder op letten?

  • Inbrekers worden niet graag gezien. Maar jij wilt wel zien wie er voor de deur staat. Zorg daarom voor goed licht en zicht en installeer een videobuitenpost. Daarmee kan je niet enkel van binnenuit zien wie voor je deur staat en met hen spreken, ook vanop afstand kan je met je smartphone zien wie voor je deur staat en met hen videochatten.
  • Doe ’s nachts deuren en ramen op slot. En haal dan de sleutel uit het slot.
  • Plaats op voor- en achterdeur een inbraakveilig slot.
  • Plak geen papiertje met de melding dat u afwezig bent op deuren of ramen.
  • Een alarmsysteem met camera’s en/of raam- en deursensoren vergroot de kans dat een inbreker je huis voorbij loopt.
  • Een degelijke, veilige garagepoort is een goede investering. Zo zorgt de aandrijving bij weerstand en garagepoorten van extra stevig materiaal ervoor dat u zich thuis veiliger voelt en inbraken vermeden worden.

Beveiliging in het huis

Waardevolle bezittingen zijn extra zorg waard. Zorg ervoor dat deze niet in het zicht liggen. Kleine, waardevolle zaken of cash geld kun je opbergen in een inbraakwerende kluis.

Verisure-Waakzame-hond-square Blaffende honden bijten niet, maar schrikken wel af. Een hond kan net dat verschil uitmaken voor een inbreker om een huis verder te gaan.

 

Een bewoonde indruk schrikt af. Opteer voor een knop in je woning die meteen heel wat functies (verlichting, muziek, rolluiken) activeert als je hem indrukt. Met een paniektoets ontmoedig je ongewenst bezoek. Met één tik baadt je woning in het licht, bewegen je rolluiken op en neer en knalt er muziek door je speakers. Inbrekers zetten het al gauw op een lopen.

 

shutterstock-105337700-square Een krant of tijdschrift en wat (vuil) vaatwerk op de keukentafel of het aanrechtblad geven een bewoonde indruk.

 

Partners