Een huis kopen en een huis verkopen – wat doet een makelaar?

Een makelaar is een persoon die de verkoop van een onroerend goed verzorgt. In veel delen van het land zijn makelaars wettelijk geregeld. Zij moeten zich houden aan de Makelaarswet en de Wet op de onroerendgoedbeschrijvingen. Ze zijn verplicht om nauwkeurige informatie te verstrekken aan potentiƫle kopers en verkopers en moeten alle lokale wetten naleven. Of u nu een onroerend goed wilt verkopen of kopen, er is een bureau dat u bij alle aspecten van het proces helpt klik hier.

Makelaar

Een makelaar helpt u bij het formuleren van uw eerste bod en geeft u advies over wat u wel en niet in het bod kunt opnemen. Zij zullen u ook helpen met de verkoop van het onroerend goed. Ze zullen foto's en virtuele rondleidingen voorstellen en reparaties coƶrdineren. Ook houden zij u gedurende het gehele proces op de hoogte. De service van een makelaar moet een aantal extra voordelen bevatten. Het gebruik van een makelaar vereist geen gebruik van een vastgoedadvocaat en zij zijn niet verplicht om u voor de rechtbank te vertegenwoordigen.

De taak van een makelaar is om een woning voor de hoogst mogelijke prijs te verkopen. Hun commissie is een percentage van de verkoopprijs, dus ze worden alleen betaald als u uw eigendom verkoopt. Een makelaar zal er alles aan doen om zo snel mogelijk te verkopen, en ze zullen er alles aan doen om de hoogst mogelijke prijs voor uw eigendom te krijgen. Online makelaars vragen echter vaak vooraf een vergoeding en zullen bezichtigingen moeten houden.

Zoek meer informatie op: Alpha Makelaardij