Makelaar

Hoe kies je een makelaar om een huis te kopen?

Voordat u een makelaar inschakelt, is het belangrijk om zoveel mogelijk over hen te weten te komen. Volgens onderzoek van Zillow vindt een op de vijf verkopers hun makelaar via een persoonlijke verwijzing. Nog eens 5% vindt zijn makelaar via een te koop bord. Hoewel dit misschien niet zo belangrijk lijkt, kan een goede makelaar u meer informatie geven over het gebied en over de mensen die het onroerend goed bezitten.

Het kiezen van een makelaar op basis van hun trackrecord is van vitaal belang. Vraag hen hoeveel huizen ze het afgelopen jaar hebben verkocht en vraag indien mogelijk naar hun verkoopgeschiedenis Utrecht vloeiend. Dit is belangrijk omdat vastgoedmarkten van stad tot stad drastisch kunnen verschillen. U wilt daarom een makelaar die een gedegen kennis heeft van de markt in het door u gewenste gebied. Dit kan echter moeilijk te beoordelen zijn, dus het is belangrijk om een makelaar te kiezen die ervaring heeft in uw gemeente en veel huizen in uw omgeving heeft verkocht.

Een goede makelaar zorgt er niet alleen voor dat uw advertentie wordt gezien door potentiƫle kopers, maar zorgt er ook voor dat uw advertentie goed geschreven is en nauwkeurige informatie bevat. Beschrijvingen van aanbiedingen zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor potentiƫle kopers, dus ze moeten zo beschrijvend mogelijk zijn. Als u het niet zeker weet, kan uw agent deze taak voor u uitvoeren. Dit kan voor u ook een manier zijn om meerdere aanbiedingen voor uw huis te ontvangen. Zorg er ten slotte voor dat u met uw makelaar communiceert over uw verwachtingen. Het is de extra inspanning niet waard om alleen maar een paar dollar te besparen.

Voor meer informatie klik je hier: https://www.beumer.nl/