Peulvruchten zijn gezonde vleesvervangers

Een peulvrucht is een plant uit de familie Fabaceae. Het is een zaadje of vrucht en wordt ook wel een puls genoemd. Deze planten worden veel gekweekt voor menselijke consumptie, voor veevoer, kuilvoer en als bodemverbeterende groenbemester. In dit artikel wordt uitgelegd wat een echte peulvrucht is en waarom het zo belangrijk is voor de voedselketen. Leer meer over de voordelen van valledelsole.nl peulvruchten en hoe je ze kunt gebruiken in je eigen keuken.

peulvruchten

Linzen zijn een hoofdbestanddeel van het vegetarische dieet en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze kunnen in bulk of in het droge gangpad van uw supermarkt worden gekocht. Linzen zijn een hoofdbestanddeel van de Sassos-familie en kunnen in het Bolognese gehakt en varkensvlees worden vervangen. Linzen kunnen ook worden gebruikt bij de bereiding van vleesloze pasteitjes en voor smoothies. Als je je zorgen maakt over de effecten van fytinezuur, kun je een spijsverteringshulpmiddel zoals Beano toevoegen om het gas af te breken.

Peulvruchten zijn belangrijk in de voeding. Ze bevatten veel eiwitten, vezels en vele andere voedingsstoffen en vormen een belangrijk onderdeel van het mediterrane dieet en de DASH-dieetplannen. Bovendien zijn peulvruchten, wanneer ze in de juiste hoeveelheden worden geconsumeerd, een goede keuze voor een veganistisch of vegetarisch dieet. Ze hebben verschillende gezondheidsvoordelen en kunnen worden gebruikt om voedingslacunes, zoals ijzer en zink, op te vullen. Een goede manier om meer peulvruchten in je dagelijkse maaltijd op te nemen, is door er een stoofpotje of soep van te maken.

Meer informatie op: https://www.valledelsole.nl/